Egészséges akarsz maradni? Itt a válasz: Rendszeres szex!

Az egészséges élet titkait kutatva jutottak tudósok arra az eredményre, hogy a lepedő akrobatizmus rendszeres gyakorlói egészségesebbek és fittebbek még idős korban is.

Nézzük a részleteket:

 

Kezdjük azzal, hogy mitől is leszel fitt:

Fittebbnek látszol, ha tiszta a bőröd, és fittebb vagy, ha  jó a szíved, jó a kedved, és egészségtől sugárzol.

Mindez elérhető úgy is, ha nem vásárolgatsz mindenféle hirdetett terméket, hanem egyszerűen feldobod a szexuális életed!

Legalábbis ezt tanácsolja két mentálhigiénés szakember, akik hosszú évekig próbálták megfejteni  a boldogság és egészség titkait. 

Kutatásaik szerint az érzéki szex olyan hormonokat szabadít fel, amelyek javítják a szellemi és testi egészséget.

Get in bed! Consensual sex releases hormones to improve mental and physical well-being

A kutatók szerint a bizalom, és érzelmek amit a partnerünk iránt érzünk, javítják az egészségi állapotunkat is. A rendszeres, élvezetes szexuális élet hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez minden életkorban. 

A másik ilyen hormon az oxitocin, amely a természetes szerelem hormon néven is ismert. Ez a hormon segíti a bizalom és a szeretet kialakulását. 

Nézzük csak tovább:

Sugárzó, tiszta bőr?

Bizony a szex erre is képes! A szerelem érzése endorfint szerotonint és immuglobint szabadít fel, melyek csodát tesznek a bőröddel.

 

Brain chemicals such as endorphins and immunoglobin A released in sex help your skin

Az endorfinok segítik a bőr sejtjeinek megújulását, a kollagén termelődését, és csökkentik a ráncokat, hegeket is. Az immuglobin nevű antitesteket szabadítják fel, amelyek csökkentik a mitesszerek kialakulását, és tisztítják a bőrt bakteriálisan. Javítják az ekcémás állapotot, és a csúnya aknékat is gyógyítják. 

Az izzadás is hasznos a bőrnek, mert tisztítja, és csökkenti a bőrön található baktériumok számát. 

Testgyakorlatok 

Pontosan ugyanaz a haszna a szexnek, mint a legoptimálisabb kardioedzésnek. 

Mindenkinek legalább fél órát kellene gyakorlatoznia minden nap, mert az életformánk ezt megköveteli. 

A szex éppen ilyen gyakorlatozás, és még az időtartam is megfelelő. Fél óra szex 70-100 kalóriát éget el. 

Hosszabb szex valószínűleg nagyobb energiákat kíván tőlünk, és bonyolultabb pozitúrákról sincs külön felmérés. 

Half an hour of sex burns an average of 70-100 calories, according to a 2013 study

Erősíti a szívet

Minden fizikai mozgás gyorsítja a szívverést, 23 perc kerékpározás, 20 perc hullahoppozás, vagy 15 perc úszás javasolt naponta, bár ez még nem fedezi a napi mozgásszükségletet. Ezen kívül még heti két alkalommal valamilyen izommunkát is kellene végeznünk. 

 

 A hosszútávon rendszeresen gyakorolt szex gyakorlatilag ugyanezt a hatást éri el.

Megnyugtat

Az orgazmus során felszabaduló szerotonin egy boldogsághullámot okoz. megnyugtat, és megszünteti a feszültséget. A közvetlen fizikai hatáson kívül a boldog párkapcsolat egy természetes antidepresszáns hosszútávon is. 

Ezért fontos, hogy ismerjük magunkat szexuálisan, tudjuk, hogy milyen örömöt tudunk adni a partnerünknek, és mi mire vágyunk. Ezek az ismeretek nagy valószínűséggel segítik a párválasztást és azt, hogy hosszan boldogok lehessünk egy párkapcsolatban. 

De a kutatók szerint fontos, hogy a szex boldog legyen, és kölcsönös örömöt nyújtson, mert csak így okoz igazi boldogságot. Egyéb esetben épp az ellenkező hatást váltja ki. Ha nem pozitív élmény, és érzelmi zsarolással, vagy hazugsággal párosul, akkor csak növeli a bennünk lévő zavart, és feszültséget. 

 

Segíti a pihentető alvást

Orgazmuskor a szervezet egy prolaktin nevű hormont termel, amely álmossá tesz minket. A férfiaknál több prolaktin termelődik, mint a nőknél. 

When we orgasm, we produce  prolactin, making us sleepy. Men produce more than women

Valójában több, az ejakulációkor termelődő hormon is álmossá teszi a férfiakat. ilyenek a vazopresszin, szerotonin, oxitocin is. 

A nők is fáradtnak érzik magukat, de ez inkább talán a fizikai kimerültséggel magyarázható. 

forrás: daily mail