A kanyaró visszatért! Biztos, hogy oltás ellenes vagy? Akkor ezt olvasd el

A kanyaró nem játék!" - az apró, kis piros pöttyök, ragályosan fertőzőek, és a csecsemőktől, a gyermekeken át a felnőtteket is életveszélyes állapotba sodorhatják. Ausztriában idén megháromszorozódott a kanyarós esetek száma. Bár a kockázat védőoltással könnyen minimálisra csökkenthető, 96.000 gyermek mégsem vagy csak részben védett a betegség ellen.

loading...

"Vigyázat, a kanyaró visszatért!"

Riasztást fújtak az egészségügyi szakemberek! Tíz EU-országban, (Ausztria, Belgium, Horvátország, Franciaország, Németország, Olaszország, Lengyelország, Románia, Spanyolország és Svédország) kétszer annyi a megbetegedések száma, mint az előző év azonos időszakában.

Április 21-ig, 71 db esetet regisztráltak Ausztriában. Jelenleg 20.000, 2 és 5 év közötti gyermek egyáltalán nincs beoltva. Közel 39.000 csecsemő és 37.000 iskolás pedig csak részben kaptam meg az oltást.

"Feltétlen szükséges, a teljes védettséghez mindkét részleges védőoltás beadatása." - mondta el Rudolf Schmitzberger vakcina szakértő, hiszen a kanyaró a legrosszabb esetben akár végzetes is lehet.

A kormány és Pamela Rendi-Wagner egészségügyi miniszter (SPO) komolyan veszi az egyre növekvő veszélyét, ezért a kanyaró, a mumpsz és a rubeola elleni védőoltások ingyenesen elérhetők bármelyik nyilvános oltási központban vagy a gyermek oltási program keretein belül.

Masern