Nagyon sokat késett, de megkerült a palackos üzenet! Csodaszámba ment

loading...

A palack majdnem 2500 kilométert utazott, Hamptonból egészen a Kuba melletti Turks- és Caicos-szigetekig, ahol az éppen ott nyaraló Clint Buffington talált rá félig a homokba temetve.

A férfi fel is nyitotta a palackot és - bár a kis híján olvashatatlanná ázott levél miatt nem volt könnyű dolga - nekilátott felgöngyölíteni a sztorit, melynek végén Paula Pierce-hez jutott.

Mint kiderült, az üzenetet még Paula apja írta viccből 1960-ban, mikor feleségével együtt megvette a hamptoni Beachcomber Motelt. Az üzenet szerint bárki aki megtalálja és visszajuttatja nekik a papírt, 150 dollárt kap.

Azóta persze megváltoztak a dolgok, Paula szülei már nem élnek, a Beachcomber Motelt pedig pár évvel ezelőtt el kellett adniuk, de a nő azért ragaszkodott ahhoz, hogy az ígért 150 dolláros jutalmat odaadja Buffingtonnak.

Szerinte a legnagyobb jutalom egyébként is az, hogy végül megkerült az üveg és hogy Buffington ilyen sokat utazott, hogy eljuttassa hozzá, hiszen számára ez gyermekkorának egy darabja és apjára is emlékezteti.