Újságpapír, kidobnád? Ne tedd! Mutatjuk mire jó otthon. Meg fogsz lepődni

loading...

ujsagpapir.jpg

1. Újítsd fel az ételtartókat. Göngyölíts fel egy darab újságpapírt és tedd bele az ebédet tároló dobozba vagy termoszba, csukd be és hagyd úgy éjszakára.

2. Érleld meg a paradicsomot. Egyenként csomagold őket újságpapírba és hagyd őket szobahőmérsékleten.

3. Csomagold be a törékeny dolgokat. A képkereteket és a dísztárgyakat csomagold be újságpapírba, a dobozban lévő helyet is töltsd ki összegyűrt újságpapírral.

4. Tüntesd el az üvegen található makacs csíkokat. A tükrök és az ablakok tisztításához használj újságpapírt és ablaktisztítószert.

5. Óvd meg az antik üveget. Fele-fele arányban keverj össze meleg vizet és fehér ecetet. A keverékbe mártogass újságpapírt, majd dörzsöld át vele a felületet. Hagyd magától megszáradni.

6. Szárítsd ki a cipőket. Gyűrj össze újságpapírt, majd helyezd a cipőkbe. Hagyd így éjszakára.

7. Ajándékok csomagolása. Díszpapír helyett egy képregény is megteszi, ha a gyerek szülinapi ajándékát szeretnéd becsomagolni. Akár az eljegyzési ajándékot is becsomagolhatod esküvői reklámpapírokba.

8. Készíts otthont a latyakos téli cipőknek. Télidőben tarts pár újságot a bejáratnál. A hazatérő hóemberek és hónénik ezeken hagyhatják a csizmájukat ahelyett, hogy tócsát csinálnának a padlón.

9. Készíts kertet. Ősszel kaszáld le a füvet arról a területről, ahol ágyást szeretnél tavasszal. Fedd le négy réteg újságpapírral és tíz centiméternyi levéllel. Locsold meg. Amikorra megérkezik a tavasz, a komposzt alatt elfojtja a fű gyökereit és az ágyás megfelelő lesz az ültetéshez.

10. Tartsd szárazon és szagmentesen a hűtőben található zöldséges fiókot. Az alját béleld ki újságpapírral.