Hat rendkívüli tárgy, melyek Londonban vannak kiállítva

loading...

 

1. Az MRI 'Jedi Sisak'

Science Museum, London

Ez a híres JEDI  sisak az első MRI vizsgálatoknál volt használatos.

Hol van?  Ez az őrült sisak a 'Journeys Through Medicine' galériában látható a második emeleten

 

2. A pulóver, amit klónozott bárányból kötöttek.

Science Museum, London

Bizony, ez a keves kis pulóver Dollyból készült, aki az első klónozott birka volt a világon.Dollyt nyolc évesen kellett elaltatni, mert sajnos rákos lett. Egyébként a birkák 10-12 éves korukig élnek. A pulcsi egy pályázat eredménye, melyben gyerekek rajzolhatták meg, hogy mi legyen a pulóver mintája.

Hol van? A pulóver a 'Making the Modern World' gallery, földszintjén található.

3. Az ál-hableány 

Science Museum, London

Hát ez az álhableány maradvány bizony nem habos mesékbe illő forákkal rendelkezik. Szerencsére nem valódi, műanyagból, csontokból és halhártyából készült, de még állatfog  és szőr is van rajta, hogy még eredetibbnek látsszon. 

Hol található?  A Journeys through Medicine' gallery, második emeletén. 

4. Egy kő a holdról

Luke Abrahams

Ezt a közetet 1971-ben gyűjtötte az Apolló 15 legénysége, és egy nagyobb darab része. Ami még érdekesebbé teszi, hogy egy őskori láva maradványa.  Mindössze  és egy speciális nitrogéndús kapszulában van, soha nem érheti a fold atmoszférája. 

Hol van?:  'Exploring Space' gallery, földszint

5. Egy vastüdő

Science Museum, London

Régen használták, méghozzá a légzési nehézségekkel küzdőket segítette. A tüdőt oxigénhez segítette. Állítólag ezrek életét mentette meg a gyermekbénulások idején.Mostmár csak múzeumokban, vagy a rémálmainkban láthatjuk viszont.

Hol? 'Health Matters' gallery, harmadik emelet.

6. Rozsda mentes acélruha

Science Museum, London

Na ezt nézd! Ez az őrült esküvői ruha egy brit divatdiktátor Jeff Banks agyszüleménye. Galvanizált fémből készül. 1995-nem mutatták be a Warrington divatshow-n.  Tulajdonképpen egyfajta kinyilatkoztatásnak készült (és az is lett) ugyanis Warrington a fém iparáról híres.

Hol? Science múzeum London.

timeout