Így biztosan nem szabad zuhanyozni! Te így csinálod?

A legtöbb ember rosszul zuhanyozik, íme az 5 leggyakoribb hiba

Könnyen előfordulhat, hogy tusolás közben te sem megfelelően alkalmazod a jónak tűnő szépségtrükköket. Így viszont többet ártanak, mint használnak. Mutatjuk, mit tudsz el­ron­tani.zuhany2.jpg

Felmerül a kérdés: mit lehet a zuhanyzáson elrontani? Hiszen be kell állni a víz alá, meg kell mosakodni, leöblíteni a szappant vagy a tusfürdőt és kész. Valójában ez a lényeg - legalábbis ami a tisztálkodás részét illeti. Csakhogy ennél sokkal többet ki lehet hozni a zuhanyozásból, hiszen a hangulata és a finom részletek az egész napodat meghatározhatják!

1. Túl hideg vagy forró vízzel zuhanyzol

Nem mindegy, hogy milyenre állítod a víz hőfokát, hiszen a túl hideg víz összezárja a pórusokat, így nem tudnak megfelelően tisztulni, a túl melegtől viszont nemcsak a pórusok, de az ereid is kitágulnak, ami kipirosodáshoz vezethet. Legjobb, ha langyos vizet használsz. Vagy kezdd melegebbel és fokozatosan haladj a hideg felé. És amit jó tudni: a narancsbőrnek is jót tesz a hideg-meleg víz váltakoztatása!

zuhany3_masolata.jpg

2. Túl gyakran zuhanyozol

Hiába gondolod, hogy a napi többszöri zuhanyzás jót tesz a bőrödnek, éppen az ellenkezőjét éred el vele! Egy zuhanyzás bőven elég!  Az állandó mosakodástól felborul a bőröd természetes védekezőrendszere, ami kiszáradáshoz vagy éppen túlzott bőrzsírosodáshoz vezethet.

3. A végén mosol hajat

Fogadjunk, hogy te is először zuhanyzol és csak utána mosod meg a hajad! Tudjuk, hogy a hajpakolásnak idő kell, ezért hagyod a végére, mégis érdemes ezzel kezdened, mivel a sampon és a balzsam kiöblítése közben a habos víz végigfolyik a nyakadon és a hátadon, ettől pedig pattanásos lehetsz. Ezért inkább hajmosás után zuhanyozz tusfürdővel!

4. Túl sok a bőrradír

A bőrradír segítségével eltüntetheted az elhalt hámréteget, ezáltal a bőröd is felszabadultan tud lélegezni, de ezt sem szabad túlzásba vinni! Elég heti egyszer alkalmaznod.

 zuhany1_masolata.jpg

5. Dörzsölöd magad a törülközővel

Sokkal jobb lenne, ha csak tapogatnád a bőrödet. Ha ugyanis dörgölöd magad, akkor a frottíranyag érdes felülete könnyen lenyúzhatja bőröd víztől felpuhult hámszövetét, és ebből akár baj is lehet. Erre tényleg érdemes odafigyelni!