LEROBBANTJA A HÁJAT AZ ÚJ KARFIOLTORTA

 

620x0.jpg

HOZZÁVALÓK

(6 személyre)

1 közepes karfiol (650-700g)

1 fej lila hagyma

1 fej vöröshagyma

10 tojás

5-7 evőkanál csökkentett szénhidrát tartalmú liszt, például Norbi liszt

20 dkg reszelt parmezán, vagy más keményebb sajt

½ tk finomra vágott friss rozmaring

néhány levél friss bazsalikom, összevágva

1 dl olívaolaj

olvasztott vaj a forma kikenéséhez

2 ½ tk sütőpor

½ tk őrölt kurkuma

só, őrölt fekete bors

2 ek fekete szezámmag

 
620x0_1.jpg

ELKÉSZÍTÉS:

1. Kapcsold be a sütőt 180 Celsius fokra. Szedd közepes méretű virágokra a karfiolt. 5-6 percig főzd sós vízben, nem kell, hogy teljesen megpuhuljon. Szűrd le, hagyd lecsepegni.

2. A torta "tésztájához" pirítsd le a durvára vágott vöröshagymát az olajon, majd forgasd az alapba a rozmaringot. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni, majd keverd hozzá a tojásokat és a bazsalikomot. Jól verd fel.

3. A lisztet keverd össze a sütőporral, kurkumával, add hozzá a parmezánt, a ½ tk sót, bőkezűen a fekete borsot. Vegyítsd hozzá a tojásos keveréket, és verd simára. Óvatosan forgasd bele a karfiolt.

4. Egy 24cm-es tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és vékonyan kend ki olvasztott vajjal. Szórd bele a szezámmagot. Nyomogasd kissé az oldalához, aljához, hogy beleragadjon. Öntsd bele a karfiolos masszát, a tetejét terítsd be karikára vágott lila hagymával.

 7883c106999da8f2b609e2aa13119e4538baf3df.jpg

5. 170-180 fokon kb 40 perc alatt aranybarnára sül.

 Forrón és langyosan is fantasztikus, de másnap, a hűtőből elővéve még finomabb!