A MAGAS VÉRCUKORSZINT ÖT FIGYELMEZTETŐ JELE!

Rengeteg betegséget meg lehetne előzni, vagy fel lehetne ismerni egy kezelhetőbb státuszban, ha az emberek tisztában lennének a figyelmeztető jelekkel, és nem csupán a súlyosabb tünetekre figyelnének fel.

Akár hiszed, akár nem, ez nem csupán ijesztgetés, vagy felesleges félelemkeltés. Sokkal jobban jársz, ha egy kicsit körültekintőbb vagy az egészségeddel kapcsolatban, és nem legyintesz minden tünetre.

b11f3f3e43b09a7d94d1a391621cde37.png

Sokkal jobb, ha kiderül, hogy igazából nincs komoly problémád, és egészséges vagy, minthogy későn vegyenek észre nálad valami súlyosabban, amit korábban is fel lehetett volna ismerni.

Azt mondják, jobb félni, mint megijedni, és ez abszolút igaz a betegségekre is. Ugyan a magas vércukorszintet sokan nem veszik komolyan, hiszen nem tudják, milyen súlyos következményei lehetnek... Íme öt figyelmeztető jel, amit jobb nem félvállról venni!

  1. Amennyiben egészségtelen életmódot élsz, folyamatosan gyors kajákat eszel, és nem edzel soha semmit, az már magában okot ad egy vércukorszint-mérésre.
  2. Száraz szájüreg, igen gyakori szomjúságérzet, és éjszakai vizelési inger.
  3. Folyamatos kimerültség, fáradtság, az energia hiánya.
  4. Gyakori emésztési panaszok, illetve lassan gyógyuló sebek, a regenerálódás lassulása.
  5. Az idegrendszer lassabb működése, problémák a memóriával illetve a koncentrálással.

Amennyiben ezek a hétköznapi, nehezen felismerhető tünetek együtt jelentkeznek, célszerű elvégezni egy gyors vércukorszint-mérés otthon, vagy esetleg felkeresni az orvosodat.

tudnodkell.hu