Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

hírek szabadon

Változz előnyödre!

HÁZI PRAKTIKÁK NAPÉGÉS ELLEN

Hirtelen köszöntött be a nyárvégi kánikula. Hétvégén csodálatos idő lesz, használjuk ki, legyünk minél többet szabad levegőn, de ne felejtsük el, még ilyenkor is le lehet égni! Ha mégis megtörténik a baj, azért szerencsére vannak filléres - és természetes - praktikák, hogy mihamarabb enyhítsük a fájdalmat. Íme!

  • A leghatásosabb gyógymód a sokak által ismert tejfölös borogatás: hagyd fent bőrödön amíg át nem melegszik, majd hideg vízzel zuhanyozz le!
  • Az uborka nem csak a fáradt szemek megmentője, de a gyulladt bőré is.
  • Ha gyors enyhülésre vágysz, adj kukoricaliszthez annyi vizet míg az pépessé nem válik, majd egyenletesen vidd fel az érintett bőrfelületre!
  • A körülbelül 250 féle, az emberi szervezet számára hasznos alkotóelemet, vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, fehérjéket, szénhidrátokat valamint aminosavakat tartalmazó aloe vera is segítségedre lesz a gyulladás csökkentésében. Egyszerűen vágd le a növény levelét, préseld ki belőle a gél állagú anyagot, majd óvatosan kend a sérült bőrfelületre!
  • Ha nagyobb felületen égtél meg, vegyél hűtőfürdőt - így még az esti fülledt meleg hatásától is megszabadulsz egy rövid időre.
  • Enyhe leégéskor hűvös fürdővizedhez tegyél 10-10 csepp kamilla-, illetve levendulaolajat. A hatás biztosan nem marad el, ha legalább fél órát töltesz a hűsítő vízben.
  • A saláta nemcsak a karcsú vonalak őrzője, de az egészséges bőré is. Moss meg egy egész salátát, szedd leveleire, rakd forrásban lévő vízbe, majd főzd öt percig! Szűrd le a lehűtött folyadékot, hagyd kihűlni, majd ehhez keverj hozzá kukoricalisztet.
  • Ha csak egy kisebb részen kapott meg a nap, esetleg a szem körüli érzékeny bőr pirosodott be, segít a teafilter. Csak a fekete teát vagy zöld teát tartalmazó zacskócska felel meg a célnak, mert ezek nem tartalmaznak hozzáadott színezőanyagokat. Épp csak annyi hideg vízbe áztasd a filtereket, amennyit felszívnak, és fektesd a nedves kis párnákat a fájó területre.
  • A tökéletes hatás eléréséhez elengedhetetlen némi belső támogatás. Fontos, hogy sok vízzel, esetleg lédús gyümölcsökkel pótold a folyadékhiányt!

Ha a fent említett jó tanácsokat betartod, garantált az egészséges, természetes, napbarnított bőrszín. 

forrás:hannakincse

A bejegyzés trackback címe:

https://recentart.blog.hu/api/trackback/id/tr3110427276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása